نه 3ماه نه 6ماه؛ مدت زمان فعالیت سرپرستها محدودیت قانونی ندارد

به گزارش وبلاگ ساعت مچی، خبرنگاران - گروه ورزش: مدیریت فدراسیون ها توسط سرپرست ها در بسیاری موارد محل اختلاف و ایجاد چالش در ورزش می گردد به خصوص در مواردی که دوره سرپرستی افراد به چند ماه می رسد یا حتی دوره یک ساله را هم پشت سر می گذارد مانند رضا حیدری که از سال 96 و بعد از اتمام دوره ریاست چهار ساله اش در فدراسیون کونگ فو تا به امروز همچنان به عنوان سرپرست در این فدراسیون فعالیت دارد.

نه 3ماه نه 6ماه؛ مدت زمان فعالیت سرپرستها محدودیت قانونی ندارد

حال اینکه برای فدراسیون کونگ فو ثبت نام از کاندیداهای ریاست صورت گرفته اما نه نتیجه تأیید صلاحیت آنها مشخص است و نه زمان برگزاری مجمع؛ مشابه این شرایط در خصوص چوگان و کشتی هم وجود دارد. این دو فدراسیون به ترتیب از مهر و آبان ماه سال گذشته با سرپرست اداره می شوند. برای برگزاری انتخابات شأن نام نویسی از افراد متقاضی صورت گرفته اما برنامه انتخاباتی وزارت ورزش برای چوگان و کشتی وارد مرحله جدیدی نشده است.

این برنامه برای والیبال یک مرحله عقب تر است؛ مدیریت این فدراسیون هم از آذرماه سال گذشته سرپرستی شده اما حتی نام نویسی کاندیداها هم انجام نشده است.

با این اوصاف و زمانی که معمولاً برای ثبت نام کاندیداها و بعد از آن آنالیز شرایط مدیریتی آنها در کمیسیون تطبیق و تأیید صلاحیت شأن توسط مراجع ذی صلاح طی می گردد، فعلاً و حداقل تا یکی دو ماه دیگر برگزاری انتخابات این فدراسیون ها در برنامه وزارت ورزش نخواهد بود در حالی که 6 ماه از دوره فعالیت سرپرست فدراسیون چوگان می گذرد و این دوره به زودی برای کشتی و والیبال هم 6 ماهه می گردد. بنابراین این سوال مطرح است که از این پس فعالیت سرپرست ها در این فدراسیون ها غیرقانونی نیست؟

محدودیتی برای دوره فعالیت سرپرست ها وجود ندارد

به گزارش وبلاگ ساعت مچی، در مجموع برای سرپرست ها و مدت زمان فعالیت آنها همواره ابهامات زیادی مطرح بوده است. بعضاً دوره سرپرستی 3 ماهه عنوان می گردد اما در بعضی محافل هم از 6 ماه به عنوان زمان مشخص شده برای مدیریتِ سرپرست ها یاد می گردد. مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیون ها اما هر دو زمان مطرح شده را رد نموده و تاکید دارد که در هیچ آئین نامه ای برای حضور سرپرست ها در فدراسیون ها محدودیت زمانی مشخص نشده است.

سید محمد شروین اسبقیان در تبادل نظر با وبلاگ ساعت مچی در این رابطه گفت: در خصوص مدت زمانی که سرپرست ها می توانند در فدراسیون ها حضور داشته باشند و مدیریت نمایند، هیچ مصوبه قانونی وجود ندارد. دوره های 3 یا 6 ماهه که بعضاً از آنها به عنوان زمان قانونی مدیریت سرپرست ها یاد می گردد هم صحت ندارد.

وی ادامه داد: به همین دلیل در انتخاب سرپرست برای فدراسیون ها و حکمی که برای شأن صادر می گردد هیچ اشاره ای به مدت زمان فعالیت شأن نمی گردد. فقط تاکید می گردد که در اولین فرصت شرایط را برای برگزاری مجمع انتخاباتی مهیا نمایند.

مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون های ورزشی توضیح داد: البته عرف این است که سرپرست ها 6 ماه در فدراسیون خود حضور داشته و طی این مدت همکاری های لازم را برای برگزاری انتخابات داشته باشند. اگر هم این مدت زمان به انتها رسید و به هر دلیلی انتخابات برگزار نشده بود، رئیس مجمع که وزیر ورزش است تصمیم لازم را می گیرد. بنابراین فعالیت سرپرست ها بعد از 3 یا 6 ماه به هیچ وجه غیرقانونی نیست.

مصوبه ای که بودنش به نفع نیست

به گزارش وبلاگ ساعت مچی، اینکه برای سرپرست ها و دوره فعالیت آنها هیچ خط و مرزی وجود ندارد و آنها می توانند بدون محدودیت زمانی مدیریت داشته باشند، انتقاد بزرگی را متوجه وزارت ورزش و مدیران این وزارتخانه می نماید اگرچه به نظر می رسد نبود مصوبه در این زمینه برای آنها منفعت بیشتری دارد تا بودن آن

اگر غیر از این است چرا وزارت ورزش که مدعی عملکرد قانونمند در همه امور است باید دوره سرپرستی در فدراسیون ها را آزاد بگذارد؟، آن هم در شرایطی که این دوره برای سرپرستی هیأت ها حد و حدود مشخص شده دارد طوری که آنها برای مدت 6 ماه حکم می گیرند و طی این مدت باید انتخابات شأن را برگزار نمایند.

شکی نیست که مدیریت سرپرست ها - هرچقدر هم که با برنامه و اصولی باشد - ثباتِ رئیس را ندارد و چه بسا خیلی از برنامه ها و تصمیم گیری ها هم به زمانی موکول گردد که رئیس مشخص شده باشد. به هر حال ضریب اطمینان بالا برای حضور چهار ساله رئیس نوعی ضمانت اجرا برای برنامه های پیشنهادی و پیگیری آنها به حساب می آید اما آزادی سرپرست ها برای مدت زمان مدیریت در فدراسیون حتی می تواند دستیابی به این اطمینان را هم به تأخیر بیندازد.

به هر حال آزاد بودن دوره سرپرستی هر گونه فشار را از وزارت ورزش و برای برگزاری به موقعِ مجمع بر می دارد ضمن اینکه توجیه قانونی را هم از کسانی که متقاضی برگزاری هرچه زودتر انتخابات هستند، می گیرد. این مسئله فقط برای آن دسته مدیرانی منفعت دارد که به دنبال مهندسی کردن انتخابات هستند و به فرصت کافی احتیاج دارند تا لابی بازی های لازم را برای نهایی کردن گزینه موردنظرشان داشته باشند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "نه 3ماه نه 6ماه؛ مدت زمان فعالیت سرپرستها محدودیت قانونی ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نه 3ماه نه 6ماه؛ مدت زمان فعالیت سرپرستها محدودیت قانونی ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید