راستینه: عزیزی خادم سواد حقوقی اش را افزایش بدهد، چطور به یک بخش خصوصی بودجه دولتی بدهیم؟
به گزارش وبلاگ ساعت مچی، رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درمورد حواشی پیرامون بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال صحبت کرد.
به گزارش گروه ورزشی وبلاگ ساعت مچی، احمد راستینه، رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد حواشی پیرامون تایید بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال گفت: در حال حاضر آنچه قانون است، فدراسیون ها یک نهاد عمومی غیردولتی مستقل هستند که مجامع شان برای آنها تصمیم می گیرد. مجامع رای گیری می کنند و رئیس فدراسیون را انتخاب می کنند. اساسا دولت یک لایحه ای را به مجلس ارائه داده و آنجا خواسته که بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال تغییر کند تا از نهاد عمومی دولتی به نهاد عمومی غیردولتی مستقل تبدیل شود.
راستینه ادامه داد: اکنون اختلاف سر چیست؟ اختلاف سر این است که اساسا در قانون ما رده ای به نام نهاد خصوصی مستقل که از دولت بتواند ردیف بودجه دریافت کند وجود ندارد. یا نهاد خصوصی کامل داریم یا نهاد دولتی کامل داریم. ما برای اینکه فدراسیون ها مشکل استقلال نداشته باشند آمدیم تعریف کردیم که نهاد عمومی غیردولتی باشند یعنی تمام اختیارات یک نهاد خصوصی را دارند. این پیام روشنی است که به تمام فدراسیون ها داده شده است. فدراسیون های جهانی هم می دانند که در فدراسیون های ما هیچ بن بست قانونی وجود ندارد اما از آنجایی که دولت یک درخواستی داشت که شما در مجلس بررسی کنید، این بررسی را شروع کردیم ولی اینکه دوستان الزام دارند که این بند در مجلس تصویب شود، این در اختیاراتم نیست. من به عنوان یک کننده وظیفه دارم آن را در کمیسیون تخصصی بررسی کنیم، اگر تصویب شد به صحن مجلس برود و اگر در صحن مجلس تصویب شد به شورای نگهبان برود و مغایرت آن با شرع بررسی شود و اگر تایید نهایی شد این بند تغییر کند.
او درمورد اظهارات سجادی که گفته بود این بند قبلا برداشته شده بود، گفت: سال گذشته یک لایحه ای که 13 سال به جای مانده بود یعنی اهداف و وظایف وزارت ورزش و جوانان بلاتکلیف بود. در مجلس سال گذشته این را تصویب کردیم و وزارت ورزش صاحب قانون شد. در آن قانون کاملا شرح دادند که ماهیت فدراسیون ها چیست. این لایحه ای است که دولت گذشته به مجلس آورد و تصویب شد. نمیشود که ظرف یکسال شما لایحه بیاورید و بگویید امسال یک چیز دیگری را تصویب کنید. حرف ما چیست؟ ما می گوییم شما خلا قانونی ندارید. شما یک فدراسیون کاملا عمومی هستید، مجمع دارید، دولت در تصمیمات شما دخالت نمی کند و نه تنها دخالت نکرده بلکه از شما حمایت کرده است. شما این بخش را بردارید. الان برای فدراسیون ها بخواهیم در بودجه ردیف بگذاریم، نمی شود. چون قانون اجازه نمی دهد درحالیکه در حال حاضر هم اختیارات خودشان بهره می برند و هم از پشتیبانی دولت برخوردار هستند.
راستینه درمورد اظهارات مسئولان فدراسیون فوتبال در این مورد اضافه کرد: آقای عزیزی خادم، به ایشان توصیه می کنم که یک میزان سواد حقوقی شان را افزایش بدهند. حتی دیدم که مشاور حقوقی ایشان یک نامه سرگشاده ای در رسانه ها زده است و خیلی جالب بود. شما می دانید که مراحل و فرآیند تصویب قانون اینطور نیست که شما یک خواسته ای را به مجلس بدهید و بگویید که باید این را به عنوان قانون تصویب کنید. کسی که حقوقی است باید بداند که فرآیند خیلی روشن است. نکته دوم اینکه آقای عزیزی خادم آگاه هستند که فدراسیون فوتبال سال های متمادی با نهاد عمومی دولتی تحت تصویب مجمع اداره شده و شکر خدا نتایج خوبی رقم خورده و اکنون هم در آستانه اعزام به جام جهانی هستیم. اینکه چرا این حواشی را مطرح می کنیم و پیام غلط به فدراسیون فوتبال می دهیم به شما رسانه ها گفتم و باز هم می گویم که حتما به فیفا انعکاس بدهید. فیفا می داند در کشور ما بن بست قانونی وجود ندارد، دوما فدراسیون فوتبال یک نهاد مستقل است و کاملا اختیارات بخش خصوصی را دارد و استفاده می کند، دولت در فدراسیون فوتبال دخالتی ندارد و فدراسیون تحت تصمیم مجمع برگزار می شود و حال اگر ریاست فدراسیون اصرار دارد که یک بند اساسنامه را باید الزاما تغییر بدهیم، اصرار یک فرد است و باید در فرآیند تصویب قانون ببینیم که چگونه خواهد بود مزید بر اینکه عرض کردم سال گذشته قانون شرح وظایف و اهداف وزارت ورزش و جوانان در 1399/9/16تصویب شده است. شما نمی توانید ظرف یکسال مجددا قانون را تغییر بدهید. این غلط است، اصرار بر غلط هم غلط است و دوستان حاشیه سازی نکنند و مجلس در فضای کاملا آرام به وظیفه قانونی اش عمل کرد و خواهد کرد. آنچه نیاز ورزش کشور ماست در حال حاضر وجود دارد و این درخواست هم بررسی می شود.
او درباره اینکه فرصت کمی به جای مانده، گفت: فیفا در جایگاهی نیست که برای ما معین تکلیف کند. فیفا بر اساس قوانین داخل کشورها به تمام کشورها احترام می گذارد. اینکه آقایان می گویند ما وقت نداریم، حرف غلطی است. در حال حاضر فدراسیون فوتبال بر اساس اساسنامه و شرح اختیارات یک نهاد عمومی مستقل است که تعریف شده است. اگر بخواهیم آن را نهاد خصوصی مستقل کنیم در تمام فرآیند قانون گذاری باید اصلاح کنم، چطور به یک بخش خصوصی بودجه دولتی بدهم؟ این امکان پذیر نسیت. اصرار بر این غلط است.
راستینه در پاسخ به این سوال که آیا بودجه کمیته ملی پارالمپیک باید از سوی وزارت ورزش تامین شود، گفت: اجازه بدهید، بودجه تازه آمده و باید بررسی کنیم. دولت یک کاری کرده برای اینکه نظارت شفاف کند تصمیم گرفته برخی از سرفصل ها را ادغام کند. لایحه تازه به مجلس آمده و باید بررسی شود که فرآیند سخت و طولانی ای دارد هر تصمیمی بگیریم برای صلاح کشور است.
منبع: خبرگزاری دانشجو