موشک رعد، شمشیر رعدآسای نیرو های مسلح ایران در خلیج فارس

به گزارش وبلاگ ساعت مچی، موشک های کروز یکی از موثرترین سلاح ها در میدان های نبرد هستند که توانایی ایجاد ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند.

موشک رعد، شمشیر رعدآسای نیرو های مسلح ایران در خلیج فارس

به گزارش خبرنگار ، قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاورد های بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوری های نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه آغاز این پیشرفت را می توان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن موقع توسط سایر کشور ها دانست. امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشک های جدید و مدرنی توسط نیرو های مسلح کشور رونمایی می گردد که با معرفی هرکدام از آن ها دشمنان از پیشرفت ایران در عرصه دفاعی عصبانی تر شده و توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایان تر می گردد.

در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده ایران و توان مقابله کشور با هر گونه تهدید نظامی این روز ها محور بحث روز است. آنالیز تکنولوژی موشک های ایران نشان می دهد که برد این موشک ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از 70 درصد آسیا می رسد و این توان دفاعی باعث نا امیدی دشمنان در حمله نظامی به خاک و تاسیسات حیاتی کشورمان شده است.

یکی از موثرترین سلاح ها در میدان های نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشک ها هستند و یکی از اعضای این خانواده موشک های کروز هستند.

وبلاگ ساعت مچیقصد دارد طی مجموعه گزارش هایی، موشک های کروز بومی و ساخت داخل را معرفی کند.

اولین گزارش از این مجموعه به آنالیز موشک کروز زمین پایه و بومی هویزه اختصاص داشت که یکی از انواع موشک های کروز ساخت ایران است که برد آن معادل 1350 کیلومتر تخمین زده می گردد و آزمایش پروازی آن در برد پروازی 1200 کیلومتر انجام و پیروز به انهدام اهداف از پیش معین شده شد.

دومین گزارش از این مجموعه به آنالیز موشک کروز بومی سومار پرداخت که یکی از انواع موشک های کروز ساخت ایران است که با برد2000 کیلومتر توانایی انهدام طیف وسیعی از اهداف را دارد و با توجه به قابلیت تاکتیک پذیری بالا، ماندگاری طولانی در صحنه نبرد و رادارگریزی می تواند در هر شرایطی اهداف مورد نظر را منهدم کند.

سومین گزارش به آنالیز موشک کروز یا علی (ع) اختصاص داشت که این موشک دارای یک موتور توربوجت با برد 700 کیلومتری است و سر جنگی این موشک هم در حدود 200 کیلوگرم وزن دارد. نمایش شلیک این موشک بازتاب بسیار زیادی از نظر اهمیت حوزه کروز های زمینی در دنیا داشت و بعضی از رسانه ها و صاحبنظران غربی برای این موشک برد 2500 کیلومتری پیش بینی کردند.

چهارمین گزارش به آنالیز موشک کروز دریایی نور می پردازد که دهه 70 به ناوگان نیروهای نظامی دریایی کشور الحاق شد. طول این موشک 6.38 متر است که از این مقدار 1.24 متر آن به قسمت موتور اولیه اختصاص دارد. قطر موشک نور 36 سانتیمتر است که از موتوری با پیشرانه توربوجت و سوخت مایع استفاده می نماید و تا 120 کیلومتر برد عملیاتی دارد.

پنجمین گزارش هم موشک کروز دریایی قادر را آنالیز کرد که از انواع کروزهای بومی است که برای نخستین بار در رژه 31 شهریور سال 1390 رونمایی شد. با قطر 36 سانتیمتر و طول 740 سانتیمتری می تواند با موتور توربوجت و سوخت مایع قادر است تا به سرعت 0.9 ماخ و ارتفاع 20 تا 30 متری از سطح دریا دست پیداکند.

ششمین گزارش هم به آنالیز موشک کروز نصر اختصاص داشت که در انواع دریاپایه و هواپایه توسط سازمان صنایع دفاع طراحی و ساخته شد که قادر است شناور های سه هزار تنی را منهدم کند. این موشک در کلاس موشک های کوتاه برد طبقه بندی شده و قابلیت شلیک از ساحل و انواع شناور ها و بالگرد ها را دارد. این موشک با برد موثر 35 کیلومتری و و سرعت 0.9 - 0.8 ماخ (معادل 270 تا 300 متر بر ثانیه) توانایی انهدام اهداف و نفوذ در بدنه شناورهایی با زره نیمه سنگین را برای نیروهای دریایی ایران ایجاد می نماید.

هفتمین گزارش هم به آنالیز موشک کروز رعد می پردازد که آنالیز آن را در ادامه مطالعه می کنید.

موشک کروز رعد یکی از بزرگترین، دوربردترین و مخربترین کروزهای دریایی ساخت صنایع دفاع جمهوری اسلامی ایران است که در سال های میانی دهه 80 طراحی و ساخته شده است. این موشک با یک موتور توربوجت با ورودی هوای مورد احتیاج موتور از دو طرف موشک، توسط یک بوستر راکتی با سوخت جامد انرژی لازم برای آن تامین می گردد که سرعت این موشک را به 0.6 تا 0.8 ماخ برساند.

برد عملیاتی موشک کروز رعد در حدود 350 کیلومتر تخمین زده شده و پرتاب آن از یک خودروی زرهی شنی دار انجام می گردد.

برد فزاینده این موشک سبب امکان استقرار پرتابگر ها در عمق خاک خودی شده و در نتیجه احتمال شناسایی و رهگیری مبدا و مقصد موشک توسط دشمن را تا حد زیادی کاهش می دهد. این قابلیت مزیت دیگری را هم برای پرتابگرهای چندفروندی موشک فراهم می نماید یعنی به آنها امکان می دهد که پس از انجام شلیک های خود به سرعت و با امنیت زیاد از منطقه خارج شوند.

از دیگر ویژگی های شاخص موشک کروز رعد می توان به قدرت تخریب بالا، توان مقابله با جنگ الکترونیک، ارتفاع پروازی پایین، و دقت فزاینده در ناوبری و در کشف و انهدام اهداف اشاره نمود.

موشک کروز رعد شبیه ترین موشک کروز ایرانی به یک هواپیما است که با نگاه به ساختار بال و دُم آن متوجه این شباهت خواهیم شد.

پایگاه خبری GLOBAL SECURITY و MILITARY به این موشک اشاره و به تشریح قابلیت های آن پرداختند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "موشک رعد، شمشیر رعدآسای نیرو های مسلح ایران در خلیج فارس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موشک رعد، شمشیر رعدآسای نیرو های مسلح ایران در خلیج فارس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید