11 روش امتحان پس داده برای تقویت حافظه

به گزارش وبلاگ ساعت مچی، آیا واقعا می توان حافظه خود را بهبود بخشید؟ اگر تا به حال متوجه شده اید که فراموش نموده اید کلید های خود را کجا گذاشته اید یا در آزمون های مهم همه آموخته های خود را فراموش نموده اید؟

11 روش امتحان پس داده برای تقویت حافظه

احتمالاً آرزو نموده اید که ای کاش حافظه شما کمی بهتر بود. خوشبختانه، کار های زیادی وجود دارد که می توانید برای بهبود حافظه خود انجام دهید.

بدیهی است که استفاده از نوعی سیستم یادآوری می تواند یاری نماینده باشد. تنظیم یک تقویم آنلاین که یادآور ها را به تلفن شما ارسال می نماید، به شما یاری می نماید تا تمام آن قرار ها و جلسات را پیگیری کنید. ایجاد فهرست کار های روزانه می تواند تضمین کند که کار های مهمی را که باید تکمیل کنید از قلم نیاندازید.

اما در خصوص تمام اطلاعات مهمی که باید واقعاً در حافظه بلندمدت شما تثبیت گردد، چه می گویید؟

تعدادی از استراتژی ها وجود دارد که می توانید از آن ها برای استفاده بیشتر از حافظه خود بهره ببرید.

قبل از امتحان بزرگ بعدی خود، حتما بعضی از این تکنیک های آزمایش شده برای بهبود حافظه را آنالیز کنید.

1 -توجه خود را متمرکز کنید - تمرکز می تواند به بهبود حافظه یاری کند

توجه یکی از اجزای اصلی حافظه است. برای اینکه اطلاعات از حافظه کوتاه مدت شما به حافظه بلند مدت شما منتقل گردد، باید فعالانه به این اطلاعات توجه کنید. سعی کنید در مکانی بدون حواس پرتی مانند تلویزیون، موسیقی و سایر موارد انحرافی مطالعه کنید.

خلاص شدن از شر حواس پرتی ممکن است یک چالش باشد، به خصوص اگر در اطراف شما هم اتاقی های پر سر و صدا یا بچه های پر سر و صدا باشید.

زمان کوتاهی را تنها بگذارنید. از هم اتاقی هایتان بخواهید کمی به شما فضا بدهند یا از همسرتان بخواهید بچه ها را یک ساعت ببرد تا بتوانید روی کارتان تمرکز کنید.

2 - از غرق شدن در دریای اطلاعات پرهیز کنید

مطالعه مطالب در چند جلسه به شما زمان لازم را برای پردازش اطلاعات کافی می دهد. تحقیقات به طور مداوم نشان داده است که دانش آموزانی که به طور منظم مطالعه می نمایند، مطالب را بسیار بهتر از کسانی که تمام مطالعه خود را در یک جلسه ماراتن انجام می دهند، به خاطر می آورند.

3 - ساختار و سازماندهی

محققان دریافته اند که اطلاعات در حافظه در خوشه های مرتبط سازمان دهی می شوند. سعی کنید مفاهیم و اصطلاحات مشابه را با هم گروه بندی کنید، یا طرح کلی یادداشت ها و خواندن کتاب های درسی خود را برای یاری به گروه بندی مفاهیم مرتبط ایجاد کنید.

4 - از روش های تداعی نماینده استفاده نمایند

استفاده از طرح های و الگوهای یادآوردنده تکنیکی است که اغلب به وسیله دانش آموزان برای یاری به یادآوری استفاده می گردد. یادداشت به سادگی راهی برای به خاطر سپردن اطلاعات است. به عنوان مثال، ممکن است اصطلاحی را که باید به خاطر بسپارید با یک مورد معمولی که با آن بسیار آشنا هستید مرتبط کنید. برترین تداعی نماینده ها آن هایی هستند که از تصاویر مثبت، طنز یا تازگی استفاده می نمایند.

برای یاری به یادآوری بخش خاصی از اطلاعات، یک قافیه، آهنگ یا جوک بیاورید.

5 - تمرین و تکرار

برای به خاطر آوردن اطلاعات، باید آنچه را که مطالعه می کنید در حافظه بلند مدت رمزگذاری گردد.

نمونه ای از این تکنیک خواندن تعریف یک اصطلاح کلیدی، مطالعه تعریف آن اصطلاح و سپس خواندن توضیحات دقیق تر از معنای آن عبارت است. پس از چند بار تکرار این فرآیند، احتمالاً متوجه خواهید شد که یادآوری اطلاعات بسیار آسان تر است.

6 - تجسم مفاهیم

بسیاری از مردم از تجسم اطلاعاتی که مطالعه می نمایند سود زیادی می برند. به عکس ها، نمودار ها و سایر گرافیک های کتاب های درسی خود توجه کنید. اگر نشانه های بصری برای یاری ندارید، سعی کنید خود را ایجاد کنید. نمودار ها یا شکل هایی را در حاشیه یادداشت های خود بکشید یا از هایلایت یا اتوماتیک در رنگ های مختلف برای گروه بندی ایده های مرتبط بهره ببرید.

گاهی اوقات حتی فقط ساختن فلش کارت از اصطلاحات مختلفی که باید به خاطر بسپارید می تواند به تثبیت اطلاعات در فکر شما یاری کند.

7 - اطلاعات تازه را به چیز هایی که قبلاً می دانید مرتبط کنید

هنگامی که در حال مطالعه مطالب ناآشنا هستید، زمانی را به این فکر کنید که چگونه این اطلاعات با آنچه قبلاً می دانید ارتباط دارد. با ایجاد روابط بین ایده های تازه و خاطرات قبلی موجود، می توانید احتمال یادآوری اطلاعات اخیر را به طور چشمگیری افزایش دهید.

8 - بلند خواندن

تحقیقات منتشر شده در سال 2017 نشان می دهد که خواندن مطالب با صدای بلند به طور قابل توجهی حافظه شما از مطالب را بهبود می بخشد. مربیان و روانشناسان بعلاوه کشف نموده اند که آموزش دادن مفاهیم تازه به دیگران به وسیله دانش آموزان باعث افزایش درک و یادآوری می گردد.

از این رویکرد در مطالعات خود با آموزش مفاهیم و اطلاعات تازه به یک دوست یا شریک تحصیلی بهره ببرید.

9 - به اطلاعات سخت توجه بیشتری داشته باشید

آیا تا به حال متوجه شده اید که چگونه گاهی اوقات به خاطر سپردن اطلاعات در ابتدا یا انتهای یک فصل آسان تر است؟ محققان دریافته اند که ترتیب اطلاعات می تواند در یادآوری نقش داشته باشد، که به عنوان اثر موقعیت سریال شناخته می گردد.

در حالی که یادآوری اطلاعات می انی ممکن است سخت باشد، می توانید با صرف زمان اضافی برای تمرین این اطلاعات بر این مشکل غلبه کنید. استراتژی دیگر این است که سعی کنید آنچه را که یاد گرفته اید بازسازی کنید تا به خاطر سپردن آن آسان تر گردد. وقتی با مفهومی به خصوص سخت روبرو شدید، زمان بیشتری را به حفظ کردن اطلاعات اختصاص دهید.

10 - روال مطالعه خود را تغییر دهید

یک راه عالی دیگر برای افزایش یادآوری این است که گهگاهی روال مطالعه خود را تغییر دهید. اگر به مطالعه در یک مکان خاص عادت دارید، سعی کنید در جلسه بعدی مطالعه خود به مکان دیگری بروید. اگر عصر مطالعه می کنید، سعی کنید هر روز صبح چند دقیقه را به مرور اطلاعاتی که شب قبل مطالعه نموده اید اختصاص دهید.

با افزودن یک عنصر تازه به جلسات مطالعه خود، می توانید اثربخشی کوشش های خود را افزایش دهید و به طور قابل توجهی یادآوری طولانی مدت خود را بهبود بخشید.

11 - کمی بخوابید!

مدت هاست که محققان می دانند خواب برای حافظه و یادگیری مهم است. تحقیقات نشان داده است که چرت زدن بعد از یادگیری چیز های تازه در واقع می تواند به شما یاری کند سریع تر یاد بگیرید و بهتر به خاطر بسپارید.

در واقع، یک مطالعه منتشر شده در سال 2014 نشان داد که خواب پس از یادگیری چیز های تازه در واقع منجر به تغییرات فیزیکی در مغز می گردد. موش های محروم از خواب نسبت به موش هایی که به خوبی استراحت نموده بودند، رشد دندریتی کمتری را بعد از یک کار یادگیری تجربه کردند.

بنابراین دفعه بعد که برای یادگیری اطلاعات تازه مشکل داشتید، بعد از مطالعه، خواب راحت را در نظر بگیرید.

منبع

منبع: یک پزشک

به "11 روش امتحان پس داده برای تقویت حافظه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 روش امتحان پس داده برای تقویت حافظه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید